Pàgines

dilluns, 28 de maig del 2012

L’alfàbrega, el pesto i els mosquits


L’alfàbrega (Ocimum basilicum) i que en alguns punts de la geografia catalana es diu alfabaguera, alfàbega o aufàbiga és una herba aromàtica que es caracteritza per una olor força inconfusible i perquè té dues utilitats molt interessants i diferents. L’alfàbrega que té la fulla més petita és ideal contra els mosquits. Plantar alfàbrega al jardí o tenir-ne un test amb aquesta planta és una bona recomanació per aquest estiu. Però l’alfàbrega que té una fulla més gran té una altra utilitat en la cuina mediterrània. Es pot consumir fresca, en amanides, sopes però sobretot és popular per ser l’ingredient principal de la salsa pesto, una de les més populars per condimentar un bon plat de pasta. Us deixem una recepta ben senzilla de salsa pesto:


Ingredients:

100 grams d'alfàbrega
15 grams de pinyons
30 grams de formatge parmesà ratllat
1 gra d'all
oli d'oliva

Preparació:

Triturar l'all, els pinyons i una mica d'oli amb el minipimer. Posar-hi les fulles d'alfàbrega i tornar-ho a passar pel minipimer amb un rajolí d'oli. Finalment, hi posem el parmesà i ho tornem a batre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada