Pàgines

dilluns, 9 de juny del 2014

Entreu a l’univers de les petúnies, calibrachoas i surfínies


Parlar de l’estiu és parlar de les petúnies, però també de les calibrachoas i les surfínies i alguns híbrids d’aquestes espècies. Són plantes compactes, resisteixen el calor, són penjants, fan molta flor… Embelliran l’espai on les ubiqueu.

En què es diferencien aquestes plantes? Doncs en el nombre de cromosomes. Les petúnies en tenen 14 i les calibrachoas, 18. Físicament s’assemblen molt, excepte en el tamany de les flors més petites i nombroses en les segones.  Un dels híbrids d’aquesta espècie que es diu ‘Million Bells’ (en la imatge) té unes mates de 18 a 25 centímetros d’alçada i centenars de campanetes violetes, blaves, rosades, vermelles, blaques, grogues…

Les calibrachoas creixen formant cascades de flors i us quedaran molt bé en testos penjants i rocalles. Demanen poca cura i resisteixen tan les altes temperatures com les plagues. Floreixen entre l’abril i la tardor i per aconseguir-ho al màxim heu de tirar-hi adob per a les flors amb una freqüència de cada mes. Regueu-les quan el substrat estigui sec.

Surfínies és el nom de les petúnies penjants, que llueixen en testos de colors. Són híbrids amb colors molt diferents, alguns combinats, com la ‘Supertunia Pretty Much Picasso’, de color magenta amb el centre més fosc i vores verdes. Fan molta flor.

Si vols saber més sobre aquest tipus de plantes no dubtis a consultar-nos en els diferents gardens del Grup la Rasa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada