Pàgines

dilluns, 1 de setembre del 2014

Les calateas: de l’Amazones al teu menjador

Les Calateas s’originen en les profundes selves de l'Amazones, a Amèrica del Sud. Allí creixen en la rica capa d’ombra, sota la vegetació. Per tant, estan acostumats a un ambient humit i la llum del dia limitat, la qual cosa es tradueix que, pot ser feliç en la teva llar en condicions sense massa llum solar. No només són feliços a la sala d’estar o el menjador, sinó també en la cambra de bany, passadís o habitació per exemple.

La Calatea és una planta fàcil, però té un parell d’exigències en la seva cura. La planta ha d’estar a l'interior (15º/23º) i la llum solar ha d’estar filtrada (orientació a l’oest o darrere d’una cortina). També els agrada una mica d’aigua un parell de vegades a la setmana i que les polvoritzin regularment. D’aquesta forma podràs gaudir de les belles fulles durant molt temps.

Fulles que es mouen

De fulles n’hi ha ondades, acanalades, arrodonides, ovalades…decorades amb bells estampats. Aquestes fulles no només són impressionants, sinó que també criden l’atenció pel seu moviment. Tan aviat surt el sol s’obren i s’estenen per captar la llum i a la nit es tanquen de nou, amb un suau murmuri. En algunes varietats sembla que hi ha “ulls” en les fulles (igual que les plomes d’un paó); per això que a la Calathea també la hi coneix com la planta del paó. Hi ha Calateas amb flors, com la Crocata, amb flors grogues i taronges.

La Calathea és reconeguda també com una planta d’interior molt purificadora de l’aire. Això contribueix a tenir una llar més saludable. No els agraden els corrents d’aire o fum, mira d’evitar-ho. La Calathea no té set a l’hivern, per la qual cosa no cal donar-li tanta aigua. Només polvoritzar-la.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada