Pàgines

diumenge, 14 de setembre del 2014

Les crasses: com els cactus però sense punxes


En el curs sobre cactus i crasses parlarem dels cactus i de les crasses. Que són les plantes crasses? Conegudes també com a suculentes, tenen teixits carnosos i molt rics en aigua que els hi serveixen de reserva per superar els períodes de sequera.  La diferència amb els cactus és que no són espinosos com aquests.

Les crasses són plantes adaptades a l'aridesa del clima o del sòl que retenen aigua en els seus teixits. Emmagatzemen aigua en les seves fulles, tiges, i també en les arrels. L'emmagatzematge d'aigua sovint dóna a les crasses un aspecte més inflat o carnós que a altres plantes, aquesta característica és el que es coneix com suculència. A més de la suculència, aquestes plantes tenen altres estratègies per estalviar aigua.

Les plantes crasses necessiten poques atencions: a l'exterior, situa-les a mitja ombra, i a l'interior, en un lloc fresc i molt lluminós, procurant que els rajos solars no les toquin directament.  A l'exterior, són els caragols, els llimacs, les baixes temperatures i la calamarsa; a l'interior, l'excés de reg i de temperatura i la manca de llum.


Però si voleu saber més de les plantes crasses i els cactus apunteu-vos alcurs cactus i crasses al Garden Gaià, a les 11:30 hores. Us podeu apuntar al curs enviant un correu electrònic amb el nom i email de cada participant a: vullaprendre@gruplarasa.cat. És gratuït i les places són limitades. A més, tots els participants tindreu un obsequi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada